vineri, 30 martie 2012

CHINEZUL, SUSPECT DE OMOR, A MAI RĂMAS ÎN ROMÂNIA PENTRU O LABĂ

              
             Puţin trecut de ora 7 seara. Agitaţie mare în aeroportul Otopeni. Nu, nu e alarmă cu bombă. E o labă!
              Un cetăţean chinez care avea avion spre Roma la ora 16.45, a fost oprit imediat după controlul bagajelor de cală. Cauza? O labă de urs, nedescoperită la acea vreme, le-a sărit în ochi băieţilor de la SRI. Imaginea de pe un computer avea să spargă, în scurt timp, gura tâgului, şi să creeze controverse în jurul lăbii.
            Imediat, securiştii au pus pe jar autorităţile, în speranţa ca au dat lovitura secolului, reuşind să pună mâna pe cel mai mare criminal care a călcat hotarele României postdecembriste. Când colo... se pregătea să iasă ...o labă! Dar cum şi laba tot de om este făcută, să plecăm de la prezumţia de nevinovăţie. Căci "omul este măsura tutror lucurilor", cum spunea Protagoras. Deci laba e a omului.
            Iată confirmarea venită din partea anchetatorilor: "controlul bagajelor de cală ale unui pasager de sex masculin a dus la descoperirea unei părţi a membrului inferior al unei persoane".
           Filme de groază s-au derulat în capul procurorilor şi poliţiştilor care-şi imaginau că au de-a face cu un măcel în toată regula, o operaţiune impecabilă care n-a lăsat nicio urmă. Noroc că a fost o labă!
          Târziu am aflat că piciorul de om din bagajul chinezului nu avea de-a face cu nicio tranşare cu toporişca, nici cu oase băgate la oală... din care părea să fi scăpat nefiartă doar o labă... nici cu o reglare de conturi de pe urma căreia smardoiul s-ar fi ales cu laba luată pe post de trofeu cu dedicaţie pentru prieteni.
         După câteva ore de suspans şi groază mai ceva ca-n "Hannibal", am aflat de la autorităţi că laba este congelată, fără unghii şi cu "urme de acoperire cu grăsime soporificată". Tot e bine. Măcar n-avea unghii. Deci sigur "minotaurul" era mort, însă jumătăţile care-i defineau provenienţa rămâneau încă neştiute,  neavând "alte precizări legate de felul animalului". Ca să fie clar.
           OLSC (Obiectul Lăbos în Stare de Congelare) a trecut prin tot felul de procese de identificare pe la Institutul de Medicină Legală. Laba a fost sucită pe toate părţile, au luat-o în mână, au învârtit-o, au cântărit-o din priviri şi iată rezultatul: "fragmentul este de natură animală". În sfârşit! 
    Răspunsul care a lămurit întreaga poveste "animalieră" a venit de la Ambasada Chinei care a confirmat că suspectul, domnul LIU, în vârstă de 50 de ani, locuieşte în Italia, la Roma, şi fusese în vizită la nişte prieteni din România de unde a cumpărat O LABĂ DE URS de la un restaurant vânătoresc din Capitală. De ce trebuia să se ducă domnul LIU cu laba la Roma, n-am înţeles nici până azi. Până la urmă, fiecare cu fetişurile lui!
      Victorie pentru chinezul LIU, care a fost eliberat după 13 ore de audieri pentru o labă!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Portret de inventator

Portret de conducător

Portret cinematografic

Bloguri, Bloggeri si Cititori