sâmbătă, 9 ianuarie 2010

AH1N1 sau comisiile de buget?

România este împarţită în două, în trei, în câte câţi vrei....
Furia gripei porcine pare să fi făcut înconjurul ţării în mai puţin timp decât ne-am fi aşteptat. Aşa cum ne este prezentată situaţia în momentul de faţă, se pare că în ţară se moare mult mai repede decât se votează în Paralement. În timp ce statul lucrează în regim de "austeritate".... ca urmare se face economie când vine vorba de interes naţional... privatul munceşte "cu drag şi spor pentru al ţării viitor". Care pivat?" Companiile farmaceutice! Milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine au fost administrate oamenilor, drept recompensă că au stat ore în şir în picioare la cozile formate la diferite spitale din Capitală. În timp ce frica de moarte i-a unit pe români "în cuget şi-n simţiri", bugete i-a adunat pe distinşii parlamentari în casa de Doamne-Ajută, Palatul Parlamentului. Oare poate exista o imagine mai tristă decât cea descrisă? Pentru cine mai daţi bilete de tratament, dragi parlamentari, dacă se spune că în România se moare din cauza gripei noi? Da. E de porc! De porc este şi obrazul celor care nu vor să vadă realitatea!
Lăsând la o parte povestea AH1N1, care este deja de domeniul S.F.-ului, avem un popor care are atâtea temeri încât nu ştie pe care s-o trateze mai întâi. Dacă nu se moare din cauza gripei noi, se moare de foame. Iar cine reuşeşte să supravieţuiască este, în cele din urmă, rapus de birocraţie, boala visatului cu ochii deschişi sau metehnele zilei de mâine. Aşadar, oricum ai da-o, pieri de inimă-rea. Dar macar să fii împăcat cu tine însuţi că ai facut tot ce s-a putut ca să împiedici sfârşitul. Ai plătit impozitele şi taxele, ai achitat întreţinerea la bloc, ai facut şi un împrumut la CAR şi, în cele din urmă, drept recompensă, ai ieşit la o plimbare în curtea spitalului să te-nţepi. Alţii se-nţeapă în venă în fiecare zi.... tu măcar ai un un scop bine definit pentru care accepţi să ţi-l bage! Acul!
Dacă sunteţi o persoană norocoasă, mai aveţi o sanşa să vă bucuraţi de viaţa din România: ori jucaţi la loto ori aveţi baftă la loteria vizelor!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Portret de inventator

Portret de conducător

Portret cinematografic

Bloguri, Bloggeri si Cititori