vineri, 19 august 2011

Alo, poliția? Săriți! Mi-au furat cârnatul!


Așa a sunat apelul disperat al unui șofer de tir care s-a răsturnat cu autotrenul într-un șanț de pe marginea drumului național care duce spre Filiași. Conducătorul auto transporta cantități considerabile de salam și cârnați, dar și fructe și sucuri. Șoferul urma să ducă marfa la mai multe magazine din Drobeta Turnu Severin și Orșova. Dar... odată tirul răsturnat... s-au dus pe apa sâmbetei tonele de calurpuri de salam. Cârnații s-au rostogolit și ei pe asfaltul încins. Nu au apucat să se prăjească pentru că au fost imediat adunați de pe jos de mai mulți indivizi rromi care au fost ademeniți de mirosul de cărniță în timp ce ședeau bine mersi în văgăunile lor. Așa că, fără să stea prea mult pe gânduri, au demarat în trombă din fotoliile acoperite cu cearceafuri colorate și s-au năpustit asupra "siragurilor" de cârnați. Întâmplător sau nu, evenimentul s-a petrecut în comuna doljeană Coțofenii din Față. Până ce și natura pare să fie de partea localnicilor pasionați de papa bun și scump la vedere. Îmi imaginez furnicarul care s-a creat în mijlocului drumului susținut din inerție de agitația stârnită din prea multă fomică. Șoferul, un ploieștean de 23 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgență din Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. Nu din cauza șocului provocat de pe urma prejudiciului creat ci pentru ușoarele zgârieturi suferite în urma evenimentului rutier. Responsabil din fire, tânarul șofer n-a avut liniște știind că și-a lăsat salamul nesupravegheat. S-a mobilizat în doi timpi și trei mișcări, s-a dat jos de pe patul de spital și a revenit la locului incidentului. Bărbatul a fost surprins să-și găsească marfa depozitată în sacoșele rromilor. Deznădăjdut și furios, șoferul a cerut imediat ajutorul polițiștilor din comună. Prea târziu, însă. Nici oamenii legii n-au știut cum să reacționeze în fața foametei dezlănțuite în comuna Coțofenii din Față. Până au venit polițiștii, aproape un sfert din marfă fusese deja depozitată în frigiderele localnicilor rromi. Gazeta de Sud relatează despre acest eveniment și tot jurnaliștii de la GDS spun că "oamenii legii au reuşit să identifice mai mulţi rromi care participaseră la jaf şi au recuperat o parte din alimentele furate. Potrivit IPJ Dolj, în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca toate persoanele care au furat alimente să fie trase la răspundere."
Nu am înțeles exact cum au recuperat polițiștii marfa furată. Au făcut descinderi pentru recuperarea salamului și a cârnaților? Ar fi interesantă o astfel de acțiune. Sau poate au venit cu sacoșele de mezeluri în camera de audieri. Întrebarea era ce s-a întamplat mai departe cu mâncarea? După ce a fost recuperată. Au luat-o polițiștii? Pentru acasă sau au distribuit-o pe la magazinele din apropiere pentru obținerea imediată a profitului? Sunt doar niște supoziții. Evident, orice asemănarea cu realitatea este pur întâmplătoare. Mai ales la Coțofenii din Față. Și dacă ar fi pe la Spate, ce? E criză. Viața-i grea. Dar trece!
"Atât şoferul, cât şi colegul său au precizat că nu au văzut în viaţa lor aşa ceva şi că de acum înainte vor încerca pe cât posibil să ocolească Doljul", mai scriu jurnalițtii de la GDS.
Așa că nu pot să spun decât că:
Primăria comunei Coțofenii din Față vă urează DRUM BUN!



sursă foto: gds.ro

2 comentarii:

Portret de inventator

Portret de conducător

Portret cinematografic

Bloguri, Bloggeri si Cititori